TRAININGEN

 

KICKBOKSEN

Wat kan je verwachten van onze kickbokstrainingen?

Naast de techniek achter het kicken leer je ook hoe je gecontroleerd je handen kan gebruiken tijdens deze vechtsport. Stoten geven gaat namelijk verder dan alleen een vuist maken en uithalen. Tijdens onze kickbokslessen staat het verbeteren van zowel techniek als conditie centraal. Een goede kickbokser weet niet alleen hoe en waarom hij een stoot doet, maar kan tijdens een wedstrijd niet afhaken omdat hij op conditioneel vlak niet sterk genoeg is. Doordat je jezelf leert verdedigen, geeft het je zelfvertrouwen ook een boost. En misschien een van de belangrijkste voordelen: je traint je hele lichaam op een leuke manier.

 

Wat levert kickboksen op?

Meer energie
• Belastbaarder lichaam
• Spiermassa toename
• Vetverlies
• Strakker lichaam zonder "opgeblazen" spieren
• Zorgeloos trainen omdat de oefeningen goed op elkaar aansluiten en er over de opbouw is nagedacht
• In korte tijd van je chronische pijntjes afkomen
Lekkerder in je vel zitten

 

KICKBOKSLES VOOR KINDEREN 

 

KIDS ARE THE FUTURE

Al vanaf 4 jaar kun je je kind inschrijven bij GYM HASSELBAINK. 

Voordelen van kickboksen voor kinderen:

-Zelfvertrouwen

We horen allemaal verhalen van kinderen die worden gepest op school of niet heel zeker van zichzelf zijn. Ook kan dit een oorzaak zijn in het niet hebben van vriendjes, hierdoor hebben ze het niet echt naar hun zin op school. Van kickboksen krijgen de kinderen zelfvertrouwen.

Kickboksen helpt kinderen doordat het laat zien wat ze kunnen. Wat kickboksen doet met kinderen, is dat ze zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn. Daarom hoeven ze dus niet snel bang te  zijn voor andere kinderen. Ze leren voor zichzelf op te komen. Ze gaan hun mannetje staan! Natuurlijk leren ze niet straatvechten. Bij GYM HASSELBAINK geldt de gouden regel van de vechtsport de technieken die je bij ons leert, dien je niet te gebruiken buiten de ring/sportschool.

Het mooiste hieraan is dat je als ouder het verschil al snel gaat merken in het gedrag van je kind. Vaak al na twee maanden nadat ze zijn begonnen met trainen kan je al zien dat ze makkelijker vrienden maken. Ze laten niet over zich heen lopen omdat ze hebben geleerd van kickboksen wat ze allemaal kunnen. Ook zullen ze zich fitter en energieker voelen door het sporten.

-Andere voordelen van kickboksen voor kinderen

– Verbeteren van het reactievermogen
– Meer energie! Door veel sport gaat je kind zich beter voelen, dit in combinatie met gezond eten en voldoende slaap zal zeker uw kind helpen.
– Ze leren discipline! Door de strenge trainingen leren ze dat ze goed moeten opletten, dit helpt ze ook later op school.
– Kinderen leren wat links en rechts is! Door constant links en rechts te moeten stoten en trappen leren ze welk been/arm links of rechts is.
– Ze leren respect te hebben voor elkaar! Respect is nummer 1 in de vechtsport.
– Kinderen worden door kickboksen leniger.
– Ze worden sterker door kickboksen.
– Het is een goede uitlaatklep, hierdoor kunnen kinderen hun frustratie/agressie kwijt op een goede manier.

 

OUDER EN KIND KICKBOKSEN

 

Wil jouw kind graag kickboksen, maar durft hij of zij niet alleen? of ben je misschien op zoek naar een leuke sport om samen met je zoon of dochter te beoefenen? Dan is het nu tijd om jullie samen aan te melden voor GYM HASSELBAINK.

Op een speelse manier leren de kinderen onder andere trappen, stoten, verdedigen, motoriek ontwikkelen en andere facetten van het kickboksen. De lessen zijn zo opgebouwd dat zowel ouders als kinderen op niveau trainen. De lessen zijn gevarieerd, leuk en uitdagend!

Waarom ouder en kind kickboksen

Kickboksen onder kinderen wordt steeds populairder en met een goede reden! Kickboksen is namelijk heel goed voor kinderen en de belangrijkste redenen zullen we hier uitleggen:

 

-Onzekerheid

Een van de belangrijkste redenen is het krijgen van meer zelfvertrouwen. Doordat kinderen tijdens de lessen zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn, zullen ze veel minder snel bang zijn. Ze leren voor zichzelf opkomen en zullen ook sneller contact maken met leeftijdsgenoten doordat ze zich fitter en energieker voelen door het sporten.

-Andere voordelen van ouder en kind kickboksen

 • Het versterkt de onderlinge band tussen ouders en kinderen
 • Kinderen leren respect voor elkaar te hebben
 • Kinderen worden leniger en sterker
 • Het is een zeer goede uitlaatklep
 • De lessen zijn uniek, leuk en stoer
 • Kinderen leren zichzelf te beheersen maar ook te verdedigen

 

PERSONAL TRAINER COACHING IN HEEMSTEDE EN HAARLEM

 

Iedereen heeft soms een duwtje in de rug nodig, omdat je doorzettingsvermogen niet hebt of omdat je totaal niet weet waar je moet beginnen. Wij begrijpen dat volkomen en willen je graag helpen jouw doel te bereiken, of dit nou op het gebied van kracht, spieren, conditie of afvallen is, wij gaan jou helpen!

 

Bij GYM HASSELBAINK krijg je meer dan personal training. We kijken naar wie je bent. We geloven dat je contact moet hebben voordat je invloed hebt. Daarom trekken we samen op in jouw groeiproces. We zijn je coach, je maatje, je personal trainer en uitlaatklep.

Floyd Hasselbaink ondersteunt je bij het trainen en stelt een persoonlijk trainingsschema op dat past bij jouw doelen en lichaam. Iedereen is verschillend en hoort dan ook een persoonlijk advies te krijgen.

 

 

JONGERENCOACHING

 

Jongeren. Een kwetsbare doelgroep. Vooral in de puberteit. Tijdens het ontwikkelen van de eigen identiteit worstelen veel jongeren met verleidingen – zoals alcohol of drugs – met faalangst, een negatief zelfbeeld, pesten, boosheid of een gebrek aan motivatie.

Jonge mensen zijn vol in ontwikkeling. Ze zitten ergens in het midden tussen jongen en man, meisje en vrouw.

En dat is een lastige fase – zéker in een wereld die zoveel van je vraagt en waar vergelijken de norm is.

Voor ouders is deze fase ook moeilijk. Loslaten, botsen, en het gevoel weinig invloed te hebben. 

 

Als ouder constateer je een verandering. Of misschien wel als leraar, mentor, goede vriend, of familielid.

Je maakt je zorgen en probeert te helpen. Soms lukt dat, soms ook niet.

In dat geval stuur je misschien aan op een jeugdcoach. Een jeugdwerker. Een professioneel iemand met wie de jongere kan praten.

Maar tot jouw grote frustratie en wanhoop wil hij of zij dat helemaal niet. Op zich logisch: jongeren willen over het algemeen namelijk niet zielig gevonden worden. Ze vinden dat ze het prima zelf kunnen. 

Misschien aanvaardt de jongere wél professionele hulp, maar is er gewoon geen klik met de hulpverlener. Is er een te grote afstand. Een kloof.

 

GYM HASSELBAINK is er voor deze  jongeren in een moeilijke periode.

Voor jongeren die een rolmodel nodig hebben, of voor hen die worstelen met zichzelf, maar niet zitten te wachten op therapeutische sessies waarbij ze alleen moeten praten.

Jongerencoaching biedt 1-op-1 coaching. Door middel van kickboksen gaan we aan de slag. We geven inzicht in je eigen ruimte innemen, gehoord worden en je sterk voelen. Wij geloven in doen en denken door elkaar. Of eigenlijk: denken door te doen.

We begrijpen en erkennen de weerstand van jongeren en jongvolwassenen. Wij geloven dat je alleen invloed hebt als je contact maakt. 

 

Het resultaat van onze unieke vorm van jongerencoaching? Bewustwording, balans en zelfverzekerdheid.

Door onze jongerencoaching staat de jongere sterker in zijn of haar schoenen en is hij of zij klaar om de nodige obstakels te overwinnen.

Tevens communiceren we met de ouders. We vragen vertrouwen en geven transparantie terug.

We doen het samen!

 

ZAKTRAINING

 

Iedereen heeft weleens een klap gekregen in zijn of haar leven. Of het er nou een in je gezicht was of dat hij op emotioneel vlak om de hoek kwam kijken, beide gevallen zijn niet echt fijn. Daarom zullen we bij zak trainingen alleen klappen geven op de zak en niet op elkaar. Hierdoor leer je de techniek van kickboksen op een andere manier toepassen. 

 

Wat kan je verwachten bij onze zaktrainingen?

Niet alleen techniek is belangrijk, ook op conditioneel vlak is deze training goed. Ondanks dat je geen stoten uitdeelt aan elkaar, werk je wel met een partner. Zo zullen jij en je partner elkaar helpen door de zak tijdens het stoten stil te houden. Deze training komt vrijwel overeen met onze "normale" vorm van kickboksen, alleen is dit misschien een manier om helemaal los te gaan. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met je partner.

 

CIRCUITTRAINING / CONDITIETRAINING 

 

Bij de circuittraining wordt een full-body schema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert.

Ook wordt er aan je conditie gewerkt, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust krijgt. Circuittraining heeft als doel je kracht en je uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal als je wilt afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.
 
Voordelen van een circuittraining:

 • Bij een circuit wordt vaak het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
 • De spiergroepen worden bij circuittraining individueel belast. Dit heeft als voordeel dat de verschillende spieren sterker en groter worden.
 • Circuittraining is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat circuittraining geen strikt instapniveau heeft.
 • Een circuittraining is een super work-out voor je algemene uithoudingsvermogen. 
 • Het voordeel van een circuittraining is dat het in groepsverband is, waardoor je nieuwe mensen kan leren kennen en elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven.

Kortom, de circuittraining is een ideale manier van trainen voor mensen die willen afvallen, goed in shape willen zijn en het leuk vinden om in groepsverband te trainen.